Rengöring av luftvärmepump

Rengöring av din värmepump, både inne och utedelen behöver göras regelbundet, rekommenderat är att rengöra värmepumpen minst en gång per halvår.
Sitter din inomhusdel i köket finns kommer det in större mängder fett och smuts genom matlagningen och då bör du rengöra den oftare!

Att rengöra sin inomhusdel kan du göra själv genom att först stänga av maskinen och sedan ta bort locket och grovfilterna och sedan mikrofilterna och rengöra dessa. När dessa är borta kan du ta bort ytterligare delar av chassit innan du börjar spraya rengöringsmedel, eller så börjar du spraya direkt. Spraya rikligt! När det är rengjort och fint så ska du använda ett efterbehandlingsmedel så du håller innedelen fräsch!

Utomhusdelens rengöring bör du låta proffs sköta.

Men vilket rengöringsmedel ska man då använda? Det är inte det lättaste att hitta efter att EU:s lagar kring den här typen av kemikalier blev striktare. Dock har det nyligen dykt upp en bra och kvalitativ rengöringsserie där delar av den riktar sig till privatpersoner. Det som skiljer sig dessa mot de andra på marknaden är att de är mycket starkare så du behöver inte tömma hela flaskan på en rengöring.

Rengöringsmedel och efterbehandling för luftvärmepump - climaclean five och six